Агробизнес.ру - Оборудование и химикаты для сельского хозяйства оборудование для пищевой промышленности
Пользователь: АНОНИМ
 

Искать:

Раздел:

  Поиск идет по фрагменту названия. Регистр не существенен
На главную страницу
 
О проекте
  Услуги и расценки (реклама на сайте)
  Вопросы и ответы
  Руководство пользователя
АГРОБИЗНЕС ®
 
Все об издании
Поиск изделий
  Агрохимия и техника для сельского хозяйства
  Продукция сельского хозяйства и пищевой промышленности
  Услуги
  Оборудование для пищевой промышленности
Организации
  Производители
  Представительства
  Потребители
  Торговые организации
Прайс-листы
 
Новости и объявления
  Объявления компаний
  Частные объявления
  Новости сайта
Рейтинг
 
Обзоры и аналитика
 
 Обсуждение 
 
 Полезные ссылки 
   Наши партнеры 
   Компании 
   Другие ссылки 
Моя информация
 



 Изделия   Компании   Прайсы   Спрос   Мероприятия   Пресса   Новости   Объявления   Госзакупки   Специалисты   Поиск на сайтах   Исследования 

Спрос на оборудование для АПК Календарь отраслевых мероприятий Производители техники, оборудования, агрохимии и ингридиентов Госзакупки сельхозпродукции и продуктов питания
Поиск исследований и бизнес-планов
  Пример: бытовая химия расширенный поиск
Искать только БИЗНЕС-ПЛАНЫ
Отрасль
Период -
Цена -
Записей на странице
 
Исследование под заказ Бизнес-план под заказ
Название отчёта: Fast food and fast food market: complex analysis and forecast until 2016 (артикул: 20483 13848)
Дата выхода: 16 Мая 2014
География: Россия
Период: 2014г.
Количество страниц: 72
Язык отчёта: Английский
Стоимость: 67 275 руб.
Способ предоставления: электронный
Запросить обновление отчёта Запросить бесплатную демо-версию отчёта
Получить бесплатную консультацию аналитика
Полезная информация перед заказом исследования...

Телефон для консультаций: +7(985)920-61-98 (телефон офиса в Москве), 8(800)55-189-55 (бесплатный телефон по РФ)

Вы можете заказать данный отчёт в режиме on-line прямо сейчас, заполнив небольшую форму  регистрации.  Заказ отчёта не обязывает к его покупке. После получения заказа на отчёт с Вами свяжется наш менеджер, который:

  • 1. Ответит на все вопросы по данному отчёту
  • 2. Согласует удобную для Вас форму оплаты
  • 3. Выставит счёт на покупку выбранного отчёта
  • 4. Согласует все действия по передаче Вам приобретенного исследования

Поля, отмеченные звёздочкой, обязательны для заполнения.


Полное описание отчёта

RESEARCH METHODOLOGY

Subject of research:

FAST FOOD MARKET

Goal of research:

EVALUATION OF THE MARKET AND FORECAST OF ITS DEVELOPMENT FOR  2014-2016

Regions of research:

RUSSIA AND LARGEST CITIES, REGIONS OF RF

Main blocks of research:

GENERAL ECONOMIC SITUATION IN RUSSIA

 

RUSSIAN PUBLIC CATERING MARKET

 

RUSSIAN FAST FOOD MARKET VOLUME

 

LARGEST PLAYERS ON FAST FOOD MARKET

 

TRENDS ON FAST FOOD MARKET

 

STATE REGULATIONS OF THE MARKET

 

CONSUMER PREFERENCES

 

FORECAST OF FAST FOOD MARKET 

 

Production volumes, financial activities data, balance sheets, profit and loss statements, cash-flow statements, the subsidiaries and other data about these main companies were presented. 

 

Information sources used:

 

Federal State Statistics Service

 

The Ministry of Economic Development

 

The Federal Customs Service

 

Industry experts’ estimates

 

Reports on retail sales

 

Data of the main players of the branch

 

Printed and electronic publications of the branch

 

The research contains 16 schedules, 9 diagrams, 10 tables and 1 picture.

 

EXTRACTS FROM RESEARCH

 

CHAPTER 3. VOLUME OF THE RUSSIAN FAST FOOD MARKET

 

As for 2013 public catering market turnover reached ** billion rubles and per capita parameter amounted to ** rub/person. In the closets time a slight slowing down of the growth is expected due to new wave of crisis in Russia. As practice shows in these periods people tend to decrease expenses for entertainment and eating out.

 

Russian public catering market is characterized by seasonality: the minimum turnover is observed in the first quarter of the year (January), the largest – in the last quarter. In 2009 a considerable decrease in the growth rates was observed in 2009 with the seasonality preserved, but revenues of Russian catering facilities were by 7,5% lower in the second half of the year than in the previous year. In 2010 the parameters were apt to grow.

 

In the last quarter proceeds of public catering facilities were higher. It was due to high demand for corporate events in café and restaurants. Besides, the growth was also due to pricing on the market of restaurant services during this period, prices in the menu increase by 5-10%.

 

CHAPTER 4. RUSSIAN PUBLIC CATERING MARKET VOLUME

 

During 2008-2012 fast food market increased dynamically and even in the crisis 2009, when the largest part of enterprises were short of the clients flow, fast food continued to grow with relatively high rates: public catering market in general decreased by 1,6%, and fast food segment increased by **,4%.

 

In 2013 rate of the market growth slowed down to **%. It was due to saturation of large cities markets, on the one hand, and Russian economy slowing down on the other hand. Studies showed that during the pre-crisis period people decrease eating out expenses. In particular, public catering market will not be so affected (judging by 2009) but the growth will slow down.

 

In 2013 market turnover increased by **%, and reached ** billion rubles. It amounted to **,1% of public catering market in general. Compared to 2007 this parameter was equal to **,4%.

 

The main trend of the market is regional expansion.  Fast food networks strengthened their positions in two capitals and began to develop in regions of Siberia, Ural and Southern Regions. In the closest future their growth will be moderate and systematic. 

 

CHAPTER 5. LARGEST PLAYERS OF FAST FOOD MARKET

 

“Teremok” is a Russian fast food network, presented nowadays in Moscow and St. Petersburg. Сейчас Now “Teremok” is represented by 3 formats: street stands, fixed-site restaurants and food courts in the shopping centers. In the street stands only pancakes are sold, and in fixed-site restaurants cereals and soups added into the range of products.

 

As of April, 2014 "Teremok" network in Moscow and Moscow Region was represented by ** cafes where the share of street stands made only **objects or 14,7% (all of them are located in the capital). In St. Petersburg **cafes functioned, and about a half of them worked in street stands format.

In 2013 their turnover was estimated by the owner of the company - Mikhail Goncharov at ** billion rubles in Moscow and ** billion rubles in St. Petersburg. Two more sale points were opened on franchise as an experiment: in Tyumen and Surgut. At the end of 2013 "Teremok" opened in Krasnodar. The choice of the city is determined by the fact that Krasnodar is the leader of all business ratings, and also a large number of shopping centers.

Подробное оглавление/содержание отчёта

    RESEARCH METHODOLOGY

     

    LIST OF SCHEDULES, DIAGRAMS, TABLES AND SCHEMES

     

    1. SUBJECT OF RESEARCH

     

    1.1. Street outlets (Street food)

     

    1.2. Fast food

     

    1.3. Casual Dining

     

    1.4. Fine Dining

     

    1.5. Food Court

     

    2.GENERAL ECONOMIC SITUATION IN RUSSIA

     

    2.1. Population of Russia

     

    Number of population

     

    Social standards of living dynamics

     

    Largest cities

     

    2.2. Moscow and Moscow Region

     

    2.3. Saint Petersburg

     

    3. RUSSIAN MARKET OF PUBLIC CATERING

     

    3.1. Volume of Russian public catering market

     

    Dynamics by years 

     

    Dynamics by quarters

     

    Market volume in regions

     

    3.2. Public catering objects in regions

     

    3.3. Regional specific features

     

    4. VOLUME OF THE RUSSIAN PUBLIC CATERING MARKET

     

    4.1. Market dynamics by years

     

    4.2. Regional market structure

     

    4.3. Largest fast food networks in million-strong cities

     

    5. LARGEST PLAYERS ON PUBLIC CATERING MARKET

     

    5.1. Rating opf companies by number of outlets

     

    5.2. Opening plans

     

    5.3. Foreign companies

     

    McDonald’s 

     

    KFC  

     

    Subway 

     

    Burger King 

     

    Sbarro

     

    Starbucks 

     

    5.4. Russian companies

     

    Stardog!s

     

    Chaynaya lozhka

     

    Kroshka-Kartoshka

     

    Teremok 

     

    Podorozhnik 

     

    Traveler’s Coffee

     

    5.5. Healthy nutrition fast food

     

    Prime-star 

     

    Healthy food

     

    6. TRENDS ON PUBLIC CATERING MARKET

     

    6.1. Focus on regional development

     

    6.2. Russian filling of foreign fast-food

     

    6.3. Networking fast food prevailing

     

    6.4. Bunkruptcy of fast food market players

     

    6.5. Franchising scheme on public catering market

     

    Factors limiting franchising development

     

    6.6. Novelties on public catering market

     

    Soup fast food

     

    Arctic fast food

     

    7. STATE REGULATIONS OF THE MARKET

     

    7.1. Regulations

     

    7.2. Strategy of trade development in RF for 2011-2015 and until 2020

     

    8. CONSUMER PREFERENCES

     

    8.1. Eating out expenses

     

    8.2. Structure of public catering facilities visits

     

    Moscow residents preferences

     

    Consumer image of McDonald’s

     

    Preferences by location of public catering networks in cities

     

    9. FORECAST OF THE RUSSIAN FAST FOOD MARKET

     

    ABOUT INTESCO RESEARCH GROUP

Перечень приложений

List of schedules

 

Schedule 1. Dynamics of population of Russia in three forecast variants in 2011-2031, ths people

 

Schedule 2. Dynamics of actual household disposable income of population and annual rate of growth in 2000-2012, %

 

Schedule 3. Dynamics of constant population of Moscow for the 1st of January in 2001-2012, mln. peop.

 

Schedule 4. Dynamics of actual disposable money income in Moscow by years  in 2003-2013* ths rubles

 

Schedule 5. Per capita money incomes of population of Moscow in 2009-2013, ths rubles

 

Schedule 6. Share of  eating out expenses of residents of Moscow for in 2000-2013*, %

 

Schedule 7. Dynamics of constant population  of Saint Petersburg in 2001-2014* (actual as for 01.01.2014), mln people

 

Schedule 8. Dynamics of constant population  of Leningrad region in 2000-2014* (actual as for 01.01.2014), mln people

 

Schedule 9. Dynamics of average monthly wage of the resident of Saint Petersburg by years in 2002-2013, ths rubles

 

Schedule 10. Per capita money incomes of the population of Saint Petersburg in 2007-2012, ths rubles

 

Schedule 11. Share of expenditures for public catering services in total volume of expenditures for services in 2004-2012*, %

 

Schedule 12. Dynamics of the Russian public catering market turnover and per capita in RF in 2003-2013

 

Schedule 13. Dynamics of the Russian public catering market volume by quarters in 2007-2013, billion rubles

 

Schedule 14. Russian fast food market turnover in 2007-2013, billion rubles

 

Schedule 15. Average expenditures in public catering facilities in different regions of the world in 2007, 2012 and forecast for 2017, dollar/person

 

Schedule 16. Russian catering market turnover in 2010-2013 and forecast for 2014-2016, billion rubles 

 

List of diagrams

 

Diagram 1. Dynamics of constant population  of Moscow Region as for January 1 in 2000-2013, mln people

 

Diagram 2. Structure of Saint Petersburg population distribution by regions in 2013, %

 

Diagram 3. Change of regional structure of public catering market turnover in 2008-2012, %

 

Diagram 4. Structure of fast food market by size of cities in cost terms in 2013, %

 

Diagram 5. Structure of facilities distribution of «Teremok» network by formats of enterprises in Moscow and Saint Petersburg in 2013-2014, %

 

Diagram 6. Share of Moscow and Saint Petersburg in public catering market structure in 2008-2012, %

 

Diagram 7. Russian residents stance on eating out, as on costly affair, in 2012, %

 

Diagram 8. Structure of feeding arrangement of working Russian population during the working day, %

 

Diagram 9. Structure of McDonald’s target audience, % 

 

List of tables

 

Table 1. Number of population in largest cities of Russia according to Census of 2002 and 2010 and  as for January1, 2013, ths people

 

Table 2. Average monthly salary in Moscow in general and in cafes, restaurants by years in 2002-2013, rub

 

Table 3. Per capita money incomes of the population of Moscow by months  in 2009-2013, rubles

 

Table 4. Average monthly salary in St. Petersburg in general and in cafes, restaurants by years in 2002-2013, rubles

 

Table 5. Volumes of public catering market turnover in regions of RF in 2008-2012, million rubles

 

Table 6. Number of public catering facilities in 2011-2012, units

 

Table 7. Largest fast food networks in million-strong cities

 

Table 8. Largest fast food networks in Russia by number of outlets in 2012-2014, units

 

Table 9. Financials of «Cofe Sirena» LLC, ths rubles

 

Table 10. Largest networks on fast food market by number of franchising outlets as for March 2014, units

 

List of pictures

 

Picture1. Geography of burgers components of KFC, Burger King and McDonald’s production in 2014 


Исследования по теме
Название исследования Дата Цена
Маркетинговое исследование рынка безалкогольной продукции в России 31 Декабря 2012 50000 руб.
Обзор рынка перепелиной продукции Украины. 2015 год 12 Июня 2015 29900 руб.
Российский рынок макаронных изделий: комплексный анализ и прогноз - 2023 30 Марта 2023 88500 руб.


Не нашли подходящее исследование? Закажите уникальное исследование по Вашей отрасли


Открываете новый бизнес? Закажите бизнес-план у профессионалов!



Возник вопрос по содержанию отчёта? Задайте его! Персональный менеджер свяжется с Вами и поможет решить любую задачу.


Актуальные исследования и бизнес-планы
Рынок общественного питания в Москве
СПИСОК ТАБЛИЦ И ДИАГРАММ 9 РЕЗЮМЕ 11 ГЛАВА 1. ТЕХНОЛОГИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ ИССЛЕДОВАНИЯ 12 Цель исследования 12 Задачи исследования 12 Объект исследования 12 Метод сбора данных 12 Метод анализа данных 12 Объем и структура выборки 13 ГЛАВА 2. КЛЮЧЕВЫЕ ПОКАЗАТЕЛИ РЫНКА ОБЩЕСТВЕННОГО ПИТАНИЯ В МОСКВЕ 14 2.1. Объём рынка общественного питания 14 2.2 Темпы роста рынка общественного питания 16 2.3 Количество, вместимость и площадь объектов общественного питания 17 2.4 Наиболее популярные типы заведений общественного питания 21 2.5 Обеспеченность объектами общественного питания по округам Москвы 22 2.6 Потребительские расходы 24 2.7 Развитие объектов общественного питания в городе Москве до 2025 года 27 ГЛАВА 3. ФАКТОРЫ РОСТА И ТОРМОЖЕНИЯ РЫНКА ОБЩЕСТВЕННОГО ПИТАНИЯ В МОСКВЕ 32 3.1 Факторы, способствующие росту рынка общественного питания 33 Рост благосостояния населения 33 Развитие туризма в Москве 34 Проведение различных мероприятий в Москве 35 Запрет на продажу алкоголя в ночное время 36 Государственная целевая программа развития потребительского рынка и услуг г. Москвы 38 Рост рынка торговой недвижимости 39 Модернизация МКАД 47 Пониженная ставка для предприятий фаст фуда 48 3.2 Факторы, тормозящие развитие рынка общественного питания 51 Запрет на курение в общественных местах 51 Р…
Антикризисные рекомендации для рынка предприятий общественного питания: сегмент «Бары»
Социально-экономическая характеристика Санкт-Петербурга Общая характеристика рынка общественного питания Санкт-Петербурга Общая характеристика рынка баров Санкт-Петербурга Основные игроки рынка баров Санкт-Петербурга «Big Liver Place» «Daiquiri bar» «Цветочки» «Bar 812» «Арка» Антикризисные рекомендации для предприятий общественного питания в сегменте баров Приложения Приложение 1. Список таблиц, диаграмм и рисунков
Российский рынок общественного питания в демократичном сегменте, маркетинговое исследование и анализ рынка (обновление 2014)
I. ВВЕДЕНИЕ II. ХАРАКТЕРИСТИКА ИССЛЕДОВАНИЯ III. АНАЛИЗ РОССИЙСКОГО РЫНКА ОБЩЕСТВЕННОГО ПИТАНИЯ В ДЕМОКРАТИЧНОМ СЕГМЕНТЕ 1. Общая характеристика Рынка 1.1. Описание предмета исследования 1.2. Показатели социально-экономического развития России 1.3. Характеристика рынка общественного питания 1.4. Резюме по разделу 2. Структура Рынка 2.1. Сегментация Рынка по видам услуг 2.2 Ценовая сегментация на Рынке 2.3. Сезонность на Рынке 2.4. Резюме по разделу 3. Основные количественные характеристики Рынка 3.1.Casual Dining 3.2. Сегмент Quick&Casual / Fast Casual 3.3. Кофейни 3.4. Резюме по разделу 4. Конкурентный анализ Рынка 4.1. Конкуренция на Рынке 4.2. Описание профилей крупнейших игроков на Рынке 4.3. Резюме по разделу 5. Анализ рынка сбыта 5.1. Описание потребительских сегментов 5.2. Основные каналы продвижения на рынке 5.2. Резюме по разделу 6. Выводы и рекомендации по исследованию 6.1. Основные тенденции Рынка 6.2. PEST-анализ рынка 6.3. Риски и барьеры Рынка IV. РЕЗЮМЕ ПО ИССЛЕДОВАНИЮ
Российский рынок общественного питания в демократичном сегменте, маркетинговое исследование и анализ рынка (2012г.)
ВВЕДЕНИЕ
ХАРАКТЕРИСТИКА ИССЛЕДОВАНИЯ
АНАЛИЗ РОССИЙСКОГО РЫНКА ОБЩЕСТВЕННОГО ПИТАНИЯ В ДЕМОКРАТИЧНОМ СЕГМЕНТЕ
Общая характеристика Рынка
Описание предмета исследования
Показатели социально-экономического развития России
Характеристика рынка общественного питания
Влияющие рынки
Смежные рынки
Резюме по разделу
Структура Рынка
Сегментация Рынка по видам услуг
Ценовая сегментация на Рынке
Сезонность на Рынке
Резюме по разделу
Основные количественные характеристики Рынка
Casual Dining
СегментQuick&Casual / Fast Casual
Кофейни
Резюме по разделу
Конкурентный анализ Рынка
Конкуренция на Рынке
Описание профилей крупнейших игроков на Рынке
Сегмент Casual Dining
СегментQuick&Casual / Fast Casual
Крупнейшие сети кофеен
Резюме по разделу
Анализ рынка сбыта
Описание потребительских сегментов
Основные каналы продвижения на рынке
Резюме по разделу
Выводы и рекомендации по исследования
Основные тенденции Рынка
PEST-анализ рынка
Риски и барьеры Рынка
РЕЗЮМЕ ПО ИССЛЕДОВАНИЮ
Рынок посуды в условиях кризиса (выпуск 2)
Доля антипригарной посуды в общем объеме рынка посуды - около …% ($... млн.). Темпы роста - …%. На рынке проявляют устойчивую активность западные игроки, в том числе в плане инвестиций в российское производство и закупку дополнительных производственных мощностей. Что касается производства посуды отечественными производителями, то всего в 2006 году было произведено … тыс. шт. алюминиевой посуды, из которых было произведено… тыс. шт. штампованной алюминиевой посуды и … тыс. шт. литой алюминиевой посуды. Всего в 2006 году было произведено… тыс. шт. стальной посуды, из которых… тыс. шт. пришлось на стальную оцинкованную посуду и… тыс. шт. на стальную эмалированную посуду. В 2007 году было… тыс. шт. стальной
 
 
 
Developed by Net-prom.ru

  Поиск организаций  Поиск изделий 
   
(c) Агробизнес.ру 2001 - 2010
А.Яблуновский
А.Акопянц
АГРОБИЗНЕС ®
ООО "Издательский дом Специализированная пресса"

support@agrobusiness.ru
+79508406000

 

Поставьте нашу кнопку на свой сайт!
Обмен ссылками